Søndag 21. oktober er det duket for årets TV-aksjon, som i år går til Amnestys arbeid for å avdekke og stanse brudd på menneskerettighetene.

Det er ikke vanskelig å støtte arbeid som bidrar til å forbedre levevilkårene til medmennesker i land hvor eksempelvis ytringsfrihet og rettferdige rettsprosesser ikke er noen selvfølge. Ikke minst er det lett å støtte arbeid som har bidratt til å løslate over 50 000 samvittighetsfanger rundt omkring i verden. Samvittighetsfangene er kanskje spesielt viktige i kjølvannet av valgkampen i Hviterussland og ikke minst fengslingen av de tre medlemmene av Pussy Riot i Russland.

Respekt for menneskerettighetene er ikke noe som skjer helt av seg selv, derfor er det viktig at vi har organisasjoner som Amnesty International som kan etterforske brudd på menneskerettighetene, gjennomføre fredelige aksjoner, motarbeide diskriminerende lover, støtte menneskerettighetsforkjemperne, og gi livsviktig bistand til de som kjemper for en mer rettferdig verden.

I fjor ble det samlet inn 219 millioner til Norsk Folkehjelp og med din hjelp kan vi i år slå rekorden fra tidligere år. Viktigst av alt er det at du deltar, så ta gjerne med deg en venn og bli med på verdens største dugnad — TV-aksjonen 2012, 21. oktober

Bannerbilde: Jente fra folkegruppen Uiguhur som protesterer mot en gruppe paramilitære i Urumqi, hovedstaden i nord­‐vest Kinas Xinjiang Uygur Autonomous Regions, 7. juli 2009. Da brøt det hittil kraftigste uiguriske opprøret ut i provinsen, minst 159 mennesker ble drept, 1 000 såret og 1 400 arrestert.
Foto: AP/Scanpix