Da filmen «The Social Network» kom ut i 2010, vant den blant annet tre Oscarer samt en hel haug av andre priser. I dag er filmen rangert som en de 500 beste filmene hos IMDbs — og det med god grunn — så da jeg fant boken hos Ark var det bare en ting å gjøre!

[![Omslagsfoto av «The Accidental Billionaires: Sex, Money, Betrayal and the Founding of Facebook» av Ben Mezrich. Foto: Forlaget](http://hvassing.com/wp-content/uploads/2013/01/9781409069508-192x300.jpg)](http://hvassing.com/wp-content/uploads/2013/01/9781409069508.jpg)«The Accidental Billionaires: Sex, Money, Betrayal and the Founding of Facebook» av Ben Mezrich
I likhet med filmen, handler boken om hva som skjedde i kulissene før Facebook ble den suksessen det er i dag. Vi blir tatt med til Harvard og til studenthybelen hvor Mark Zuckerberg lagde første versjon av det sosiale nettstedet.

You don’t get to 500 million friends without making a few enemies

Mark Zuckerberg har ikke bidratt til boken selv, og har ikke kommentert boken. På grunn av dette er en del avsnitt og kapitler er skrevet ut i fra forfatterens egen fantasi, noe som gjør at boken stadig vipper mellom fiksjon og fakta. Enkelte elementer og historier i fortellingen er geniune og verifiserbare gjennom rettssaker og nyhetsklipp som har blitt publisert siden Facebook startet, men deler av boken er like fullt fiksjon.

Bokens 255 sider er delt opp i 34 kapittler og en epilog, noe som gjør den perfekt for lesing på t-banen.

Må jeg velge, synes jeg nok filmen er bedre. Aaron Sorkin har skrevet et helstøpt manus til filmen og har dratt med seg mye av den samme vittigheten som han hadde i The West Wing.