[![The Icon Handbook av Jon Hicks](http://hvassing.com/wp-content/uploads/2012/02/icon-handbook.png "icon-handbook")](http://hvassing.com/wp-content/uploads/2012/02/icon-handbook.png)The Icon Handbook av Jon Hicks
Jeg forhåndsbestilte [Jon Hicks](http://hicksdesign.co.uk/journal "Jon Hicks")‘ bok, [The Icon Handbook](http://iconhandbook.co.uk/ "The Icon Handbook"), og denne uken dukket den opp i postkassen min.

Dette er 323 sider med ikonmagi, fortalt på en lettfattelig og god måte. Boken har en god oppbygging og tar deg gjennom både historien til ikoner og til betydningen av de ikonene vi ser rundt oss. I tillegg har den et eget kapitel om metaforene som brukes innen ikondesign, som er spesielt nyttig når en skal lage ikoner for programvare eller funksjoner.

Dette skriver forfatteren selv om boken:

Have you ever needed to create an icon for something and not known where to start? How do you go about crafting the right message, the tone, the line work and getting it to work in the environment it’s supposed to; be it mobile, operating system, or browser. Thankfully we now have the place to go.

Som sitatet ovenfor viser, så er boken et barn av sin tid, og handler ikke bare om ikoner til bruk for programvare. Ikondesign for små- og store skjermer drøftes og hvilke utfordringer en møter når en skal lage grafikk til ulike størrelser.

[![Utdrag og praktisk eksempel fra The Icon Handbook](http://hvassing.com/wp-content/uploads/2012/02/IMAG0123-1024x612.jpg "utdrag-the-icon-handbook")](http://hvassing.com/wp-content/uploads/2012/02/IMAG0123.jpg)Utdrag og praktisk eksempel fra The Icon Handbook - Her fra Jon Hicks arbeid med å lage logo til MailChimp
Boken er nydelig satt og inneholder en rekke illustrasjoner fra både kjente- og ukjente produkter. Eksemplene stammer både fra arbeider av Jon Hicks selv — som er mannen bak den [Firefox-logoen](http://hicksdesign.co.uk/journal/branding-firefox "Branding Firefox av Jon Hicks") vi kjenner — og fra en rekke andre designere, da spesielt [The Noun Project](http://thenounproject.com/ "The Noun Project").

I tillegg til å få boken i posten, fikk jeg umiddelbar tilgang til boken som PDF, EPUB og MOBI rett etter at jeg hadde kjøpt den — uten noen form for DRM. Her har virkelig den øvrige bokbransjen noe å lære. De elektroniske utgavene kom i to ulike versjoner, en for vanlig utskrift og en for heftet utskrift. Det er disse tingene som gjør at jeg gladelig legger ut £38 for boken.

Dette er en bok det bare er å løpe og kjøpe, enten du driver med grafikk eller ikke.