Etter seks år på Blindern er det på høy tid å ta steget ut i «den virkelige verden». Jeg skal jobbe med å videreutvikle gulesider.no og gjøre det til en enda bedre tjeneste enn det allerede er.

Min tid ved UiO

Siden 2006 har jeg vært tilknyttet Universitetet i Oslo, UiO, både som student og som ansatt — ofte begge deler. Allerede som førsteårsstudent begynte jeg å jobbe for UiO, et arbeidsforhold som har vart noe usammenhengende frem til nå.

UiO har en IT-infrastruktur som er få forunt og har en rekke medarbeidere som er helt rå på det de driver med, og som sørger for at tjenestetilbudet til både studenter, ansatte og samfunnet forøvrig er så godt som overhodet mulig. Det er ikke mange andre organisasjoner med sammenlignbar kompleksitet og geografisk spredning som kan skilte med like høy oppetid, responstid og omfang i tjenestetilbudet som det UiO kan — og det kan alle som jobber med IT ved UiO være stolte over!

Jeg slutter altså i min stilling som overingeniør ved Universitetets senter for informasjonsteknologi for å begynne som produktsjef i gulesider.no, en del av Eniro.

Den nye hverdagen

[![Gulesider på iPad](https://hvassing.com/wp-content/uploads/2012/08/gulesider-300x270.png "gulesider")](https://hvassing.com/wp-content/uploads/2012/08/gulesider.png)Gulesider.no på iPad
Som produktsjef vil jeg jobbe med vedlikehold og utvikling av tjenestene på gulesider.no. Det betyr at jeg får bidra med inn i utviklingen og lanseringen av nye tjenester og være med på å videreutvikle de allerede eksisterende tilbudene. Min jobb vil blant annet være å gjøre brukeropplevelsen på gulesider.no enda bedre og sørge for at nettopp du finner det du leter etter.

Men før jeg kan begi meg ut på noe som helst av dette, har jeg en bratt læringskurve fremfor meg. Det er for eksempel over 3600 ansatte i Eniro, som eier Gule Sider, noe som gjør det til Nordens største søkeselskap, så den første tiden kommer nok til å gå med til å gjøre seg kjent i selskapet og lære seg navn på mine nye kolleger.

Hvorfor Gulesider.no?

De aller fleste i Norge har et forhold til Gule Sider. Selv husker jeg hvordan den massive bylten kom dumpende ned i postkassen hvert år, hvordan vi deltok i den årlige konkurransen om å få nettopp vår tegning på forsiden av enten Telefonkatalogen eller Ditt Distrikt, og hvordan pappaen til en kompis kunne rive Telefonkatalogen i to. I tillegg har gulesider.no over en million besøkende hver uke, noe som gjør det til norges 13. mest besøkte nettsted.

Jeg gleder meg til å begynne i den nye jobben og til å møte nye mennesker og utfordringer, samtidig som det er litt vemodig å skulle slutte på UiO og USIT etter nesten seks år. Jeg vil takke alle kolleger for en utrolig lærerik tid, det er sjelden en får jobbe med så dyktige folk og det er virkelig noe jeg tar med meg videre.