Ebok.no er lansert i beta-versjon, og jeg er optimist!

Om ebok.no
Kjære bokelsker, velkommen til ebok.no – foreløpig i en betaversjon. Dvs at du kan handle og laste ned bøker, men det er fortsatt noen bugs her og der.

Å kjøpe ebøker skal være enkelt, og vi har gjort alt vi kan for å gjøre dette så enkelt som mulig for deg.

Dette ser ut som riktig utgangspunkt for en tjeneste som kan ta opp konkurransen med de store utenlandske tjenestene.

Hva kan bli bedre?

At det er noen bugs i tjenesten er det ingen tvil om. Jeg klikket på en lenke for å kjøpe en bok, og all tekst på siden ble duplisert og lagt over den eksisterende.

Et litt mer alvorlig bug er at når du klikker på «Kjøp bok», og får valget mellom å opprette konto eller logge inn med eksisterende, blir du ikke tatt videre til selve kjøpet etter at du har opprettet en ny konto. Uten at brukeren får beskjed om det, krever siden at du logger inn etter at du har opprettet en brukerkonto, først da får du gå videre med kjøpet.

Etter mitt første kjøp (av en gratis e-bok vel og merke), fikk jeg opp en stor, rød feilmelding om at boken ikke kunne aktiveres hos Bokskya.

Av mindre detaljer, så skulle jeg gjerne hatt statiske lenker til de ulike bøkene når jeg klikker på dem.

Konklusjonen så langt må være at dette kan stort sett bare bli bedre, men at det er et skritt i riktig retning. Mitt store håp er at bokbransjen kommer seg bort fra Adobe Digital Editions og annen søppelprogramvare for inkorporering av DRM i ebøkene.